Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Bladerdeeg Schelpjes Maken: Een Heerlijk Knapperig Recept

Bladerdeeg Schelpjes Maken: Een Heerlijk Knapperig Recept

 • bởi
How To Make Vol Au Vent Shells ( From puff pastry sheets)

Bladerdeeg Schelpjes Maken: Een Heerlijk Knapperig Recept

How To Make Vol Au Vent Shells ( From Puff Pastry Sheets)

Keywords searched by users: bladerdeeg schelpjes maken bladerdeeg bakjes maken, bladerdeeg schelpjes kopen, bladerdeeg bakjes kant en klaar, bladerdeegschelpen vullen, bladerdeeg bakjes kopen, suiker schelpjes, bladerdeeg fruittaartjes, bladerdeeg bakken temperatuur

Bladerdeeg schelpjes maken: een complete gids

Bladerdeeg schelpjes zijn verrukkelijke hapjes die perfect zijn voor feestjes, borrels of gewoon een gezellig samenzijn. Het knapperige bladerdeeg in combinatie met verschillende vullingen maakt ze een absolute favoriet onder veel mensen. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je zelf bladerdeeg schelpjes kunt maken. We zullen ook ingaan op veelgestelde vragen en handige tips geven voor een perfect resultaat. Lees verder en ontdek hoe je dit heerlijke hapje zelf kunt bereiden!

Wat zijn bladerdeeg schelpjes?

Bladerdeeg schelpjes zijn kleine, krokante deegbakjes met een vulling naar keuze. Ze worden gemaakt van bladerdeeg, dat bestaat uit vele dunne laagjes deeg met daartussen een laagje boter. Tijdens het bakken in de oven rijzen deze laagjes op en ontstaat er een knapperige textuur. Het is de perfecte basis voor zowel hartige als zoete vullingen.

Benodigde ingrediënten

Voordat je aan de slag kunt gaan met het maken van bladerdeeg schelpjes, is het belangrijk om alle benodigde ingrediënten bij de hand te hebben. Hier is een lijst met de belangrijkste ingrediënten:

 • Bladerdeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
 • Ei (om het bladerdeeg mee te bestrijken)
 • Vulling naar keuze (bijvoorbeeld roomkaas, gehakt, fruit, groenten)
 • Kruiden en specerijen naar smaak
 • Optionele extra’s zoals geraspte kaas, noten of zaden

Met deze ingrediënten kun je eindeloos variëren en je eigen favoriete bladerdeeg schelpjes samenstellen.

Stappenplan voor het maken van bladerdeeg schelpjes

Hieronder volgt een gedetailleerd stappenplan om bladerdeeg schelpjes te maken:

 1. Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur. Heteluchtovens zijn over het algemeen geschikt voor het bakken van bladerdeeg schelpjes.
 2. Indien nodig, rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat je het deeg niet te dun uitrolt, ongeveer 2-3 mm dikte is ideaal.
 3. Snijd het bladerdeeg in vierkantjes of cirkels van de gewenste grootte, afhankelijk van de vorm van je schelpjesbakvorm. Als je geen specifieke bakvorm hebt, kun je ook een muffinvorm gebruiken.
 4. Leg de stukjes bladerdeeg in de bakvorm en druk ze voorzichtig aan, zodat ze goed de vorm van de bakvorm aannemen.
 5. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Dit voorkomt dat het deeg te veel rijst tijdens het bakken.
 6. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei. Dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur en een glanzend laagje.
 7. Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven voor de aangegeven tijd, meestal zo’n 15-20 minuten. Houd het goed in de gaten, want de baktijd kan per oven verschillen.
 8. Haal de schelpjes uit de oven en laat ze even afkoelen in de bakvorm voordat je ze eruit haalt. Dit zorgt ervoor dat ze steviger worden en niet uit elkaar vallen.
 9. Vul de bladerdeeg schelpjes met de gewenste vulling. Dit kan variëren van hartige vullingen zoals roomkaas met zalm tot zoete vullingen zoals banketbakkersroom met vers fruit.
 10. Garneer de schelpjes eventueel met extra kruiden, specerijen, kaas, noten of zaden voor een extra smaakdimensie.
 11. Bladerdeeg schelpjes zijn klaar om geserveerd te worden!

Met dit stappenplan kun je gemakkelijk je eigen bladerdeeg schelpjes maken en aanpassen aan jouw smaak en voorkeuren.

Tips voor een perfect resultaat

Om een perfect resultaat te behalen bij het maken van bladerdeeg schelpjes, volgen hier enkele handige tips:

 • Zorg ervoor dat het bladerdeeg goed gekoeld is voordat je het gebruikt. Koud deeg rijst beter en zorgt voor een luchtiger resultaat.
 • Verkreukel de velletjes bakpapier en leg ze op het bladerdeeg voordat je het in de bakvorm legt. Hierdoor wordt het deeg beter gesteund en voorkom je dat het inzakt tijdens het bakken.
 • Als je gaatjes in de bodem van het bladerdeeg prikt, voorkom je dat er grote luchtbellen ontstaan en de bodem niet gaar wordt.
 • Experimenteer met verschillende vullingen om je eigen unieke bladerdeeg schelpjes te creëren. Er zijn eindeloze mogelijkheden!
 • Realiseer je dat de baktijd kan variëren per oven. Houd de schelpjes goed in de gaten en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Met deze tips kun je de kans op mislukking minimaliseren en keer op keer genieten van perfecte bladerdeeg schelpjes.

Hoe bewaar je bladerdeeg schelpjes?

Als je eenmaal je heerlijke bladerdeeg schelpjes hebt gemaakt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Hier zijn enkele tips voor het bewaren van bladerdeeg schelpjes:

 • Gebakken bladerdeeg schelpjes kun je het beste bewaren in een luchtdichte container of afgedekt met vershoudfolie. Hierdoor blijven ze 3-4 dagen goed.
 • Als je ongevulde bladerdeeg schelpjes wilt bewaren, kun je ze het beste invriezen. Verpak ze goed in plasticfolie of een ziplockzak en vries ze in. Op deze manier blijven ze tot 3 maanden vers.
 • Ontdooi bevroren bladerdeeg schelpjes voordat je ze vult en serveert. Laat ze op kamertemperatuur of in de koelkast ontdooien voor het beste resultaat.

Met deze bewaartips kun je je bladerdeeg schelpjes langer vers houden en op elk gewenst moment van een heerlijk hapje genieten.

Problemen oplossen: wat als de bodem van het bladerdeeg niet gaar is?

Soms kan het voorkomen dat de bodem van het bladerdeeg niet helemaal gaar is, terwijl de rest van het schelpje perfect gebakken is. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken en oplossingen:

 • De oven was niet warm genoeg: Controleer altijd de temperatuur van je oven en zorg ervoor dat deze goed voorverwarmd is. Een te lage oventemperatuur kan ervoor zorgen dat het bladerdeeg niet gelijkmatig gaart.
 • Te veel vulling: Als je te veel vulling in de bladerdeeg schelpjes doet, kan dit ervoor zorgen dat de bodem niet goed gaar wordt. Zorg ervoor dat je de schelpjes niet te vol schept.
 • Onvoldoende gaatjes in de bodem: Prik voldoende gaatjes in de bodem van het bladerdeeg voordat je het bakt. Hierdoor kan stoom ontsnappen en wordt de bodem gelijkmatig gaar.
 • Verkeerde bakvorm: Zorg ervoor dat je een geschikte bakvorm gebruikt voor je bladerdeeg schelpjes. Als de bakvorm te dik of te donker is, kan dit de warmteverdeling beïnvloeden en ervoor zorgen dat de bodem niet voldoende gaart.

Door deze mogelijke oorzaken aan te pakken, kun je ervoor zorgen dat de bodem van je bladerdeeg schelpjes altijd perfect gaar is.

Met dit uitgebreide artikel heb je nu alle informatie die je nodig hebt om zelf heerlijke bladerdeeg schelpjes te maken. Volg het stappenplan, experimenteer met verschillende vullingen en geniet van dit veelzijdige en smakelijke hapje. Veel bakplezier!

FAQs

1. Kan ik ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken?

Ja, je kunt zeker kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken om bladerdeeg schelpjes te maken. Het is snel en gemakkelijk, en je kunt het vinden in de meeste supermarkten. Let op de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

2. Waar kan ik schelpvormige bakvormen vinden?

Er zijn specifieke schelpvormige bakvormen verkrijgbaar bij kookwinkels en online winkels. Je kunt ook een muffinvorm gebruiken om bladerdeeg schelpjes te maken.

3. Kan ik bladerdeeg schelpjes vullen met zoete en hartige vullingen?

Absoluut! Bladerdeeg schelpjes zijn perfect voor zowel zoete als hartige vullingen. Experimenteer met verschillende smaken en texturen om je eigen favoriete combinaties te ontdekken.

4. Kan ik bladerdeeg schelpjes van tevoren maken?

Ja, je kunt bladerdeeg schelpjes van tevoren maken en bewaren. Volg de bewaartips in dit artikel om ze vers te houden. Je kunt ze ook opwarmen in de oven voordat je ze vult voor een extra knapperige textuur.

5. Wat is de beste temperatuur om bladerdeeg te bakken?

De beste temperatuur om bladerdeeg te bakken is meestal rond de 200-220 graden Celsius. Dit zorgt voor een goede garing en een mooie goudbruine kleur. Volg altijd de instructies op de verpakking van het bladerdeeg voor de beste resultaten.

Categories: Aggregeren 21 Bladerdeeg Schelpjes Maken

How To Make Vol Au Vent Shells ( From puff pastry sheets)
How To Make Vol Au Vent Shells ( From puff pastry sheets)

Verkreukel de velletjes bakpapier en vouw ze over de schaaltjes heen. Als je bladerdeeg ontdooit is, leg je over elk schaaltje een plakje heen. Vorm het bladerdeeg een beetje om het schaaltje heen. Met het geklutste eitje smeer je het bladerdeeg lichtjes in, strooi er daarna gelijk wat suiker overheen.Waarom moet je gaatjes prikken in bladerdeeg? Je prikt gaatjes in bladerdeeg als je wilt dat de bodem niet of zo min mogelijk rijst. Bijvoorbeeld wanneer je een bakje van bladerdeeg maakt dat je nog moet vullen.Koelvers bladerdeeg is goed in te vriezen, maar is dit ook mogelijk met zelfgemaakt bladerdeeg? Het antwoord is: ja, dit kan zeker.

Waarom Moet Je Gaatjes In Bladerdeeg Prikken?

Waarom moet je gaatjes prikken in bladerdeeg? Het prikken van gaatjes in bladerdeeg is belangrijk als je wilt voorkomen dat de bodem te veel rijst tijdens het bakken. Dit is vooral handig wanneer je een open bakje van bladerdeeg maakt dat je later nog wilt vullen. Door gaatjes in het deeg te prikken, voorkom je dat het deeg ongelijkmatig rijst en krijg je een mooiere en gelijkmatigere bodem. Dit zorgt ervoor dat de vulling beter op zijn plaats blijft en je een perfect gebakken bladerdeeggerecht krijgt.

Kan Bladerdeeg In De Diepvries?

Bladerdeeg kan in de diepvries worden bewaard. Dit geldt zowel voor koelvers bladerdeeg als voor zelfgemaakt bladerdeeg. Dus ja, zelfgemaakt bladerdeeg kan zeker worden ingevroren. (Bron: 10 maart 2019)

Hoe Lang Kun Je Bladerdeeghapjes Bewaren?

Hoe lang kun je Bladerdeeghapjes bewaren?

Gebakken bladerdeeghapjes kun je bewaren op een schaal, afgedekt met aluminiumfolie om ze vers te houden. Ze blijven zo’n 3-4 dagen goed. Deze datum geldt specifiek voor 10 maart 2023.

Top 29 bladerdeeg schelpjes maken

Bladerdeeg Bakjes Met Zomerfruit - Rutger Bakt
Bladerdeeg Bakjes Met Zomerfruit – Rutger Bakt
Zelf Bladerdeegschelpen Maken - Laura'S Bakery
Zelf Bladerdeegschelpen Maken – Laura’S Bakery
Bladerdeeg Zelf Maken (Basisrecept) - Gwenn'S Bakery
Bladerdeeg Zelf Maken (Basisrecept) – Gwenn’S Bakery

See more here: maycamtay.net

Learn more about the topic bladerdeeg schelpjes maken.

See more: maycamtay.net/may-cat

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *